marți, 3 martie 2015

Ziua 15: Cina Carbo


Cina: Cornuri pufoase cu Nutella de casa si banana



150 gr faina
75 ml lapte
50 gr unt
1 pliculet drojdie uscata
30 gr zahar pudra
4 lingurite nutella
1 banana mica
10 gr unt pentru uns

Laptele se incalzeste, se amesteca cu drojdia si o lingura de faina si se se lasa 5 minute pana drojdia devine activa. Apoi intr-un castron se amesteca toate ingredientele uscate impreuna cu maiaua si untul topit pana se obtine un aluat moale si elastic care se framanta pentru 4-5 minute. Coca obtinuta se pune intr-un loc uscat si caldut si se lasa la crescut pentru aproximativ 30 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Se intinde apoi o foaie rotunda de aluat si se imparte in 4. Fiecare sfert se unge cu o lingurita de nutella, se adauga cateva feliute de banana si se ruleaza ca niste cornuri. Inainte de a le baga in cuptor, cornurile se ung cu unt. Se introduc apoi in cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 10-15 minute sau pana cand devin aurii. Sunt foarte pufoase si absolut delicioase!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu