luni, 2 martie 2015

Ziua 15: Carbo


 Pranz: Chifle cu sos Pesto


85 grame faina graham
85 gr faina alba
1 pliculet drojdie
2 linguri ulei de masline
75 ml apa
1 praf sare
2-3 lingurite de pesto
1 lingurita seminte de in
1 lingurita seminte de susan

Apa calduta impreuna cu drojdia si o lingura de faina se ameste intr-un bol. Se lasa 5 minute pana ce drojdia devine activa si se adauga si restul de faina, uleiul de masline si praful de sare. Se framanta un aluat elastic care se lasa la dospit intr-un loc caldut pentru aproximativ 30-50 de minute. Cand aluatul si-a dublat volumul se pune pe o planseta si se imparte in 4. Fiecare bucatica de aluat se intinde putin cu mana, se unge cu putin sos pesto si se strange intr-o bila, avand grija ca sosul sa ramana la interior. Chiflele astfel obtinute se ung cu putina apa, se presara semintele peste ele si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la 220 de grade, sau pana devin aurii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu