luni, 6 aprilie 2015

Ziua 48: Cina Carbo


Prajiturele de catifea rosie
















Pentru prajiturele:
1 ou
50 ml apa
1 lingura ulei
1/2 lingura otet
1/2 lingurita cacao
200 gr faina
colorant rosu
1 lingura zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat


Pentru crema

1 lingura Philadelphia(sau orice alta crema de branza) la temperatura camerei
1 lingura zahar pudra
10 gr unt la temperatura camerei
esenta de vanilie

Pentru blat:
Se amesteca toate ingredientele lichide intr-un bol si cele uscate separat, intr-un alt bol. Se adauga apoi amestecul uscat peste cel lichid si se amesteca energic pana la omogenizarea compozitiei. Aluatul obtinut se imparte in 6 forme de briose si se da tava in cuptor la 200 de grade pentru 15-20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijocul unei briose iese curata.

Pentru crema:
Untul si crema de branza se amesteca impreuna cu un tel sau o furculita. Se adauga esenta de vanilie si zaharul pudra si se amesteca in continuare pana se obtine o pasta fina. Atentie, briosele trebuie sa fie complet racite cand le ornati, altfel crema de branza se va topi (asa cum s-a intamplat si la mine de altfel pentru ca eu nu am avut rabdare sa se raceasca prajiturelele )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu