luni, 13 aprilie 2015

Tort de morcovi


















Pentru Blat:

500 gr faina
400 gr morcovi dati pe razatoare
200 gr zahar
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cardamom
1/2 lingurita nucsoara
150 ml ulei
450 ml lapte
100 ml iaurt
4 oua mari


Pentru Crema:
250 gr unt
400 gr crema de branza(eu am pus Philadelphia)
esenta de vanilie
4-5 linguri zahar pudra (depinde de gustul fiecaruia)
1 lingurita de coaza rasa de lamaie


Pentru Blat: Intr-un vas se amesteca faina cu toate ingredientele uscate in afara de zahar. Separat, intr-un castron incapator, oule se bat bine cu zaharul, pana cand se obtine o crema deschisa la culoare. Se adauga apoi restul ingredientelor lichide si se omogenizeaza compozitia. Peste amestecul uscat se toarna cel lichid si se incorporeaza usor cu un tel sau o spatula. La final se adauga morcovii si se incorporeaza bine in aluatul obtinut. Intr-o tava rotunda de tort, unsa cu ulei in prealabil, se toarna compozitia. Si aici aveti 2 variante: fie impartiti aluatul in 4 sau in 3(in functie de cat de gros sau subtire vreti fiecare strat de blat) si coaceti blaturile separat, astfel nu va mai trebui sa va chinuiti cu taiatul, fie coaceti tot blatul de-odata si il feliati dupa ce s-a racit complet.

Pentru Crema: Untul si crema de branza trebuie sa fi stat la temperatura camerei cel putin o ora. Se pun amandoua in castron si se amesteca bine cu telul sau mixerul. Se adauga zaharul pudra si se amesteca din nou, energic, pana la omogenizare. Se adauga si coaja de lamaie si putina esenta de vanilie (grija cu esenta ca poate taia crema) si se amesteca usor cu o spatula. Blaturile trebuie sa fie complet racite inainte sa puneti crema, iar aceasta din urma trebuie sa fi stat macar 30 minute la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu