vineri, 27 februarie 2015

Strawberry Cinnamon Rolls(Melcisori cu capsuni si scortisoara)


Cina de Carbo:

Pentru aluat
100 de gr faina
50 gr zahar brun
50 ml lapte soia
1 plic drojdie uscata
1 praf de sare

Pentru umplutura
2 linguri dulceata de capsuni fara zahar
2-3 linguri zahar brun (in functie de cat de dulce vreti sa iasa)
1 lingurita scortisoara

Pentru alauat: laptele se incalzeste putin (eu l-am pus 30 de secunde in cuptorul cu microunde) se pune intr-un vas maricel, se amesteca cu o lingurita de zahar si se adauga drojdia peste. Se lasa deoparte si intre timp se amesteca toate ingredientele uscate iar cand drojdia a inceput sa fie activa se adauga peste amestecul lichid. Se framanta un aluat elastic(aprox. 5 minute) iar apoi se lasa la dospit pentru minim 30 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut se intinde o foaie de 5 mm grosime peste care se intinde gemul de capsuni si se presara restul de zahar brun si scortisoara. Se ruleaza cu grija, sa nu iasa umplutura, se sigileaza si se taie in bucati de 3-4 cm latime. Rulourile se aseaja intr-o tava si se dau in cuptorul incins la 220 de grade, pana cand se rumenesc bine. Se servesc cu nutela de casa (este mai amara decat cea din comert si ii mai taie din dulceata),iaurt, smantana dulce, cream cheese frosting, zahar pudra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu